LEEDS MB

Valack född 2003, e. lasandos u.gräfin ue. goldstrand
.
Lite av vår "historia"
.
Provred denna "lilla" häst i Augusti 2011, vi tvekade först att ringa på hnm eftersom han var så otroligt stor, men den korta lilla texten på annonsen och sen suddiga bilden ur en film sa mig något, min mage sa mig att det var rätt. 

Och så var det, provred ingen mer häst och bestämde mig direkt på vägen hem. Vi har inte haft så bra flyt i början,
l-a-s-t-p-r-o-b-l-e-m kan man lugnt säga att vi hade, för han bara åkt lastbil innan. Tog 3-4 timmar att få in han i transporten, och då kunde vi inte stänga bakbommen. Innan man fått tag på bommen hade han kastat sig ut.

Sen har vi haft problem med hovslagare, tappskor, hovbölder and so on.

Nu verkar det äntligen som världen börjar gilla oss lite och har inte haft några större problem på ett bra tag vilket är otroligt skönt. Resultaten är inte dom bästa, några skit-rivningar i fel klasser (alltså våra 120) men det kommer nog. 

Jag vet nog inte vilken diamant jag egentligen står här med, han har otrolig kapacitet och är riktigt positiv till allt arbete. Det enda som sätter stopp för honom nu är jag själv!Annars så är han världens snällaste och gosigaste häst, älskar uppmärksamhet och kan bli ledd/riden av små barn haha!  Det enda som är lite jobbigt är att han har shivering i höger bakben (det betyder att det är nåt fel i någon nerv som gör att han inte riktigt kan kontrollera benet när man ska kratsa hovarna, spolar det benet eller borstar nedanför kotan. Då rycker det lite. Men det märks ingenting vid ridning!)

Vi hade inte råd med någon färdig juniorhäst som går 150, men min kille är världens bästa och jag kommer gilla honom oavsett om vi inte kommer längre än 130, huvudsaken är att vi har roligt och utvecklas, och det har vi!


Kommentarer
Postat av: blocher

följt din blogg ett tag och sett er två utvecklats massor och undrar bara vart ni hitta honom och vad han gjort innan med tidigare ryttare?

Svar: En annons på hästnet! De var en suddig bild och typ en rad text haha, men det kändes redan då hur rätt det var.
Han har gått någon enstaka 130, blivit tävlad av 4 olika ryttare tror jag. Inga bra resultat alls, mycket rivningar och sådär men ja haha. Läget är väll lika nu som föryt bara att de tagit sån tid att bygga upp honom!
Amanda Engman

2012-07-16 @ 23:33:57
URL: http://blocher.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback